Kulttuuria kaikille - tähtiä ja hetkiä ajassa

15. huhti, 2016

Kulttuuria kaikille - tähtiä ja hetkiä ajassa

Tämän päivän Aamulehdessä oli "uutinen" laulaja Juha Tapion esiintymisestä Wäinämöisen hoivakodissa Valkeakoskella. En ymmärrä mikä uutisarvo ko. asialla oikeastaan on, koska me olemme tehneet jo kauan "tähtihetkiä" täällä Hämeenkyrössä. Sekä täällä omalla päiväklubilla kuin myös Siljankodilla, Kurjenmäkikodilla, Veteraanikerhossa sekä Kotorinnekodilla, josta oheinen kuva viime keskiviikolta. Myös päiväkodeissa on tarkoituksemme keikkailla sekä kesällä tehdä puistokonsertteja "Musiikkia nurmikolla", joka hanke on vielä kehittämisen alla.

Aamulehti kirjoittaa:

"Wäinämöisen ohikiitävä tähtihetki. Juha Tapion vierailu tuli hoivakodin ihmisille täytenä yllätyksenä. Yleisö innostui laulamaan mukana.
Esiintyjälle esiintyminen päiväsaikaan on vaihtelua. Hoivakodin jälkeen illalla odotti ravintolayleisö.
Kun supersuosittu laulaja Juha Tapio kitaroineen ilmestyi valkeakoskelaisen hoivakoti Wäinämöisen ovesta sisään torstaina iltapäivällä, Terttu Haapaniemi ja Helli Mäkinen eivät olleet ainoita, jotka olivat ällikällä lyötyjä
Kaikki kynnelle kykenevät kokoontuivat aulaan odottamaan jotain tapahtuvaksi.
Mutta mitä? Siitä ei edes kuiskittu.
- Emme tienneet tästä etukäteen, kukaan ei puhunut mitään. Konsertti oli ihana ja laulut kauniita. Juha Tapio on meidän mielilaulajamme ollut jo kauan. Tällaisia tilaisuuksia kaipaamme enemmänkin, Haapaniemi ja Helli ihastelivat.
Tunnelma oli harvinaislaatuinen myös Juha Tapiolle, joka tuli ihmisenä laajalti tunnetuksi viimeistään television Vain elämää -sarjassa.
- Tämä oli erilainen tapahtuma, kuin mitä yleensä vastaan tulee. Kun pitkin Suomen maata kiertää, joku tuttu tulee silloin tällöin tulee vastaan ja lupaudun tämäntyyppisiin tilaisuuksiin. Viime kuussa pyörähdin Kurikassa eräässä dementiakodissa. Joskus olen ollut joulukiertueella bändin kanssa laulamassa vanhainkodissa". (Aamulehti 15.4.2016)

Vaikka kerronkin tämän itse, meidänkin yleisö täällä Hämeenkyrössä on usein "ällikällä lyöty" eli musiikki todella tempaa monet ikäihmiset mukaansa täysillä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta rennosta ja elämänmakuisesta esiintymisestämme, emme koskaan kangistu kaavoihin ja musiikkimme on todella elävää, joka siis muovautuu aina omanlaisekseen itsemme ja yleisön vuorovaikutuksessa. Voin sanoa samat sanat kuin Titanicin orkesterin johtaja sanoi orkesterilleen sillä hetkellä kun huomasivat viimeisen pelastusveneen laskeutuvan, eivätkä soittajat mahtuneet mukaan: "on ollut ilo soittaa kanssanne". Titanicin orkesterin tie päättyi traagiseen onnettomuuteen, mutta meidän matka jatkuu...on edelleen ilo soittaa kanssanne.

Musiikki on kasvattajista paras. Rytmi ja harmonia löytävät tiensä sielun salaisimpiin sopukoihin. (Platon 427 - 347 eaa.)

(Kuva: Minna Hotti, teksti: Raija Westergård)

Jaa tämä sivu