Parempi Työelämä - messuilla kuultua ja nähtyä...

2. kesä, 2016

Parempi Työelämä - messuilla kuultua ja nähtyä...

Parempi Työelämä - messut tiistaina keräsi runsaasti yleisöä kunnantalolle, mikä ei ollut ihme: paikalla  monta mielenkiintoista puhujaa, mielenkiintoiset aiheet, loistava sää  ja mikä parasta - todella hienot messuosastot kaikilla ja värimaailma kohdillaan vaatetuksesta, pöytäliinoista ja ilmapalloista alkaen! Onnistunut kokonaisuus kaikin puolin!

Päiväklubin osasto edusti tyylillä, kuten kuvasta voitte päätellä. Johanna ja Mia hoitivat homman hienosti. Tavallaan päiväklubi oli paikan päällä 100 prosenttisesti, sillä kaikki klubibändiläiset musisoivat vuorollaan ja myös Tomppa- palvelubussin kuljettaja - oli paikalla. Meillä hyvä tiimi ja meininki muutenkin kohdillaan!

Itse olin mukana messuilla lähinnä "muumimamman" roolissa. Kyllä, minusta tuntuu usein, että juurikin Muumimamman rooli ja filosofia osuu minuun nimenomaan arjen työssä: "Ehkä myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin jälleen auringonpaiste" tai "Näyttää paljon siistimmältä, kun tiskit ovat piilossa sängyn alla seuraavaan sateeseen asti" (Muumimamma).

Messuilla olin - paitsi huilunsoittajana brassipoikien kanssa - myös mukana monissa mielenkiintoisissa keskusteluissa. Elämästä tekee merkityksellisen juurikin hienot kohtaamiset ja keskustelut sellaistenkin ihmisten kanssa, jotka on ennen tuntenut vain ulkonäöltä. Messuilla näitä kohtaamisia tapahtuu, ja jälkeenpäin pohtii miten juuri tämä tai tuo ihminen on keskustelussa aivan erilainen kuin on aiemmin olettanut. Mitä siis opimme tästä, kuten eräässä laulussa sanotaan  (Agit Prop: Oppimisen ylistys): "älä usko kuulopuheisiin, ota selvää..."

Messujen hengessä jatkamme tästä eteenpäin. Meillä paljon uusia ideoita toteutettavaksi uusissa puitteissa Siljankodin alakerrassa. Itse olen näissä kirjoituksissa tituleerannut uusia tulevia tilojamme päivätoimintakeskukseksi. Nyt näyttää ja tuntuu kuitenkin siltä, että Seniorikeskus olisi luontevin ja osuvin nimi. Todennäköisesti järjestämme nimikilpailun asiakkaidemme keskuudessa, joten tästä myöhemmin lisää. Mutta siis Seniorikeskus jollain etuliitteellä täydennettynä. Otamme ehdotuksia vastaan  eli nyt kaikki mietintämyssyä sovittelemaan!

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu