Alussa oli - ajatus...

19. elo, 2016

Alussa oli - ajatus...

Tämän viikon olemme viettäneet tulevaisuuden suunnittelun parissa. Mia ja Johanna olivat pari päivää koulutuksessa (palvelukehittäjä) ja muut päivät olemme yhdessä pohtineet päivätoiminnan uutta tulevaisuutta: mitä tarjoamme asiakkaille, millä tavalla, miten, missä muodossa, millaisilla resurseilla ja mitä tekisimme toisin - teemoilla? Suuria kysymyksiä kaikki, mutta ratkaistavissa.

Alun perin tämä viikko piti olla muuttoviikko Siljankodin alakerran uusiin tiloihin, mutta monitasoisista syistä johtuen muutto viivästyy jonkin aikaa. Kuukauden kuluttua olemme tässä asiassa "viisaampia". Tällä hetkellä uusissa tiloissamme on kuitenkin kuvassa näkyvä hieno oleskeluryhmä, jonka saimme Jaakonkodista ja jota entisöitiin toimintakeskuksessa. Minusta todella onnistunut kokonaisuus ja sopii erittäin hyvin tiloihimme.

Lisäksi siellä (Siljankodin alakerrassa) on hienot urut (Hammondit - vastaa lähes kirkkourkuja jalkapolkimineen ja kaiuttimineen) säilytyksessä, mutta minä olen saanut omistajalta (Jouni J.) luvan soittaa urkuja tarvittaessa (tosin osaan soittaa vain muutamia virsiä, mutta kuitenkin) sekä myös kanttori voi niitä soittaa esim. hartaustilaisuuksissa kun niitä järjestetään. Piano, jonka saimme Kaipion koululta on nyt Siljankodin käytössä ja "meidän" pianisti/urkuri Jouni J. käy soittamassa myös siellä silloin tällöin asiakkaiden iloksi.

Syksyn aikana (lähiviikkoina) järjestämme asiakkailleme nimikilpailun eli mikä nimeksi uudelle päivätoimintakeskukselle? Keskusteluissa vilahtaa seniorikeskus, senioripalvelukeskus, päivätoimintakeskus, päiväkeskus aurinko jne... Ehdotuksia siis otetaan vastaan ja luetteloidaan. Perusturvalautakunta tekee sitten lopullisen valinnan ehdotetuista nimivaihtoehdoista.

Siljankodin alakerran hanke/remontti- sekä hankinnat ovat olleet koko ajan vastatuulessa, milloin tuuli on käynyt navakammin ja milloin hieman lempeämmin, mutta tyyntä tämän hankkeen tiimoilta ei ole ollut koskaan. Kuitenkin nyt "laivamme" on kohta satamassa, maata ja valoa näkyvissä... Useinkin tämän projektin aikana on käynyt mielessä Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla - trilogian alkusanat: Alussa oli suo, kuokka ja....

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu