Vanhusten viikko, joka viikko...

30. syys, 2016

Vanhusten viikko, joka viikko...

Ensi viikolla 2 - 9.10 -16 vietetään Vanhusten viikkoa. Meillä päiväklubilla tosin vietetään vanhusten viikkoa aina eli joka päivä ja -viikko on meille yhtä tärkeä sekä asiakkaidemme fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ja humaani asiakaslähtöisyys kunniatehtävämme päivittäisessä toiminnassa ikäihmistemme parhaaksi.

Mutta kun nyt on valtakunnallisesti yksi viikko nimetty tälle tärkeälle asialle, niin toki me sen huomioimme. Viikko-ohjelmasta (yläpalkissa) voitte katsoa tulevan viikon ohjelmaamme, jossa pääpaino on digiloikalla eli esittelemme uuden tietotekniikan suomia mahdollisuuksia vanhustyössä ja annamme myös asiakkaillemme opastusta nykyteknologian saloihin. Vanhusten viikon teema on juurikin oppiminen:  Tekee mieli oppia - Lust att lära sig! Oheisen linkin takaa lisää tietoa Vanhusten viikosta.

Vanhusten keskusliiton toiminnanjohtajan videotervehdys täällä:

Yksinäisyydestä

”Yksinäisyys tuntuu siltä, että jos katoaisi maailmasta, kukaan ei huomaisi.” Vanhusten viikolla ja muutenkin olen henkilökohtaisesti huolissani tämän maan kaikista yksinäisistä vanhuksista ja yksinäisistä ylipäätään kaikissa ikäluokissa. Yksinäisyydestä on tullut omalla tavallaan "kansantauti" ja mielestäni tähän ongelmaan on tartuttava mitä pikemmin. 

"Yksin jääminen lannistaa, sairastuttaa, eristää ja lisää itsetuhoisuutta. Yksinäisyys heikentää pysyvästi hyvinvointia ja terveyttä. Sosiaalisten kontaktien puute kerää ympärilleen muita ongelmia: muutenkin huono-osaiset ovat usein myös yksinäisiä, ja toisaalta yksinäisyys lisää huono-osaisuutta. Siksi se on inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös merkittävä yhteiskunnallinen kysymys". Lue lisää:

Ystävyydestä

Päiväklubilla meidän asiakkaat luovat toisiinsa vahvoja ystävyyssuhteita. Heille on tärkeää, että ryhmä pysyy samana ja että istumapaikka pysyy samana. Joskus on ollut pakko yrittää vaihtaa jonkun asikkaan kohdalla ryhmää, mutta useimmiten siirto on epäonnistunut. Tästä syystä olemme luopuneet vaihdoista, asiakkaan tyytyväisyys on meille tärkeämpää kuin kuljetusmatkan mutkattomuus. Lyhin tie ei ole aina paras.

"Siellä me kuin veljet toinentoisemme kättä likistelemme, koska talven myrskyt käy ja taivaan tähdet välkkyy." - Aleksis Kivi 

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu