Maisema ei tarvitse selityksiä, välttämättä...

7. loka, 2016

Maisema ei tarvitse selityksiä, välttämättä...

Kuvassa hämeenkyröläinen kansallismaisema syksyn kauneudessaan. Sanat tuskin riittävät kuvailemaan hetken mykistävää kauneutta, luonnon hiljaisuutta ja kuulautta, siksi en sitä edes yritä, mutta Oscar Wilde osaa, hän kirjoittaa kauneudesta osuvasti, lukekaa itse:

"Kauneus on symbolien symboli. Kauneus paljastaa kaiken, koska se ei ilmaise mitään. Kun se näyttää meille itsensä, se näyttää meille koko hehkuvanvärisen maailman. Kauneus on ainoa asia, jota aika ei voi vahingoittaa. Filosofiat sortuvat kuin hiekka, uskonnot väistyvät yksi toisensa jälkeen kuin syksyn lakastuvat lehdet, mutta kauneus säilyy kaikkina vuodenaikoina ja ikuisesti. Kauneus on nerouden muoto - on itse asiassa neroutta korkeampi, koska se ei tarvitse selityksiä. Se on yksi maailman suurista tosiasioista kuten auringonvalo tai kevätaika tai kuuksi kutsumamme hopeinen heijastus tummaan veteen." - Oscar Wilde

Taidetta ikäihmisten koteihin

Tamperelaiset ikäihmiset saavat kotiinsa jo tänä syksynä vieraita, jotka toteuttavat unelmia, keräävät tarinoita ja ilahduttavat taiteen keinoin heidän arkeaan.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteiseen projektiin on valittu neljä erilaista hanketta, joiden tarkoitus on edistää ikääntyneiden hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyttä.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ja Taiteen edistämiskeskus saivat kaikkiaan yli 60 ehdotusta toteuttavaksi. Niistä valittiin nämä neljä tällä kertaa mukana päässyttä. Ehdotuksia tuli niin taiteilijoilta, taideyhteisöiltä, yhdistyksiltä osuuskunnilta kuin yrityksiltäkin. Lue lisää:

Tätä voisi kokeilla myös meillä Hämeenkyrössä. Tiedän paljon yksinasuvia ja yksinäisiä ikäihmisiä, jotka varmasti ilahtuisivat taiteesta kotiin asti tuotuna. Tämäkin olisi asiakaslähtöisyyttä mitä suurimmassa määrin. Ja vanha sanontakin kuuluu suunnilleen, että "jos Muhamed ei mene vuoren luo, vuori tulee Muhamedin luo".

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu