Avajaiset Aurinkorinteellä 20.1 -17

21. tammi, 2017

Avajaiset Aurinkorinteellä 20.1 -17

Päiväkeskus Aurinkorinteellä oli eilen hieno päivä. Vietettiin virallisia avajaisia kuohujuoman, puheiden, musiikin ja kakkukahvien kera. Tk.n keittiö oli pistänyt parastaan ja leiponut meille aiheeseen hienosti sopivan aurinkoisen kakun (kuvassa). Lämmin kiitos keittiölle!

Pidin itse tervehdyspuheen ja liitän siitä tärkeimpiä osia tähän. Yleensä puheeni menee käytännössä toisin mitä olen kirjoittanut, olen "käsikirjoittamaton sielu", mutta toivottavasti suunnilleen kuitenkin puhuin näin:

"Tervetuloa kaikille! Kohotetaan malja uudelle päiväkeskukselle ja toivotetaan onnea meille ja teille, nykyisille ja tuleville asiakkaille ja kaikille uusille hyvinvointipalveluille, joita me tänne kehitellään. Onnea!

 Tämä on hieno päivä meille kaikille. Pitkä matka on tultu vuodesta 2012, jolloin tähän keskeneräiseen tilaan alettiin suunnittelemaan vanhusten päiväkeskusta. Täytyy sanoa, että matkalla oli kaikenlaista vääntöä ja vastatuulta, mutta nyt olemme tässä tilanteessa tänään ja se on pääasia. Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään, eikös niin.

Kiitos teille luottamushenkilöt, edistyksellisestä ja rakentavasta päätöksestä, silloin kun tämä pykälä oli valtuustossa esillä. Kiitos perusturvalautakunnalle, virkamiehille,  arkkitehdille ja suunnittelijoille, Kynnöksen rakentajille, ja teille kaikille teknisen puolen toimijoille. Kiitos muille yhteistyökumppaneille,  kansalaisopistolle, Pilvisen Pirkon kanssa meillä on ollut monenlaisia yhteistyökuvioita soittimista vitriineihin, joita pelastettiin keskuskoulusta puskutraktorien kidasta ja viimeisinpänä tämä hieno tauluprojekti, eli saimme kunnan taidekokoelmista hienoja ja harvinaisia teoksia, joita monet hämeenkyröläiset eivät ole nähneet koskaan. Vanhimmat teokset 20-luvulta.

Vähäsen päivätoiminnan historiasta, eli edeltäjä päiväosasto aloitti toimintansa Kurjenmäkikodin alakerrassa suunnilleen 28 vuotta sitten. Tomperin Hilkka, noin vuosi sitten edesmennyt työtoveri ja ystävämme, edeltäjämme, oli silloin aktiivi päiväosaston perustaja sekä teki pitkän uran ikäihmisten parhaaksi. Voin tässä kertoa, että minulle oli haasteellista asettua päiväosastolle Hilkan jalanjälkiin, mutta niin vaan tein... Uskon, että Hilkka olisi tänään iloinen uudesta päiväkeskuksesta, tiedän, että hänellä oli aikanaan monia ideoita tähän samaan suuntaan. 

Haluan muistaa tänään myös Hannele Hietasta, silloista vanhainkodin johtajaa, jolla oli silloin sormensa monessa mukana myös, Vaunuveräjän Kaarinaa, Keskisen Railia, sekä kuskeja ym. Ja monia monia sijaisia vuosien varrella. Muistelemme teitä kaikkia lämmöllä.

Mutta nyt tähän päivään..haluan esitellä teille nykyisen päiväkeskuksen henkilökunnan. Meitä on täällä hyvinvointipalveluissa itseni lisäksi Johanna Matikka, Mia Palojoki ja Jemina Lappalainen. Seija Kallio klaaraa kuntosalin käyttäjiä, Palvelubussin kuski on Tomppa, Tom Lehtinen, hän on myös mainio kitaristi. Sitten meillä käy tilauksesta parturikampaaja Aija Hannula, jalkahoitaja Eini Komulainen ja hyvänolon hoitaja Sirkku Rantamäki, joka tekee  erilaisia hierontoja Frantsilan tuotteilla. Ja heillä nyt täällä asianmukaiset tilat, joihin voitte tutustua kohta.

Ja muutama sana palveluiden kehittämisestä… Nyt kun tilat ovat valmiina keskitymme sisältöön,  kehitämme tästä vähitellen uuden sukupolven hyvinvointikeskusta, johon malli tulee mm. Tanskasta ja Hollannista.  Jo nyt on näkyvissä päämäärä, mihin ollaan matkalla. Ikäihmisen monet palvelut saatavissa helposti saman katon alta, siis oikea seniorikampus jo nyt hyvinvointipalveluiden saatavuuden osalta ja meillä on tässä hieno perihämeenkyröläisellä kansallismaisemalla varustettu olohuone (katsokaa ikkunasta ulos), jossa olohuoneessa ikäihmiset koko tämän kampuksen alueelta voivat kokoontua harrastamaan ja viettämään aikaa ystävien seurassa. Kerron harrastuksista myöhemmin lisää…

 Ja sitten hyvät kutsuvieraat! Kaikista oleellisin asia, miksi tämä hieno päiväkeskus on rakennettu ja keitä varten me ollaan täällä? No tietenkin meidän asiakkaat, teitä on täällä nytkin muutamia, ilman asiakkaita emme olisi mitään! Juuri teidän läsnäolonne tekee päivästä merkityksellisen, te tulette ja teidän mukana tulee kokonainen elämäntarina, 100 vuotiaan Suomen tarina moninkertaisena joka päivä. Eikö olekin huikea asia? Meille koko henkilökunnalle on suuri ilo ja kunniatehtävä elää kanssanne arkipäivää täällä, ja saamme kuunnella ja oppia teidän tarinoista elämää ja sen monimuotoisia sävyjä. 

Jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth sanoi aikoinaan, että "Kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten."

Hyvät kutsuvieraat! Me todellakin rakennamme täällä tulevaisuutta ikäihmistemme parhaaksi ja juuri tänään olemme tässä kohtaa tätä tärkeää tehtävää, ja matka jatkuu… Kiitos teille että jaatte tämän hienon päivän meidän kanssamme.... Kiitos!"

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu