Suomi 100 - Kaikki laulavat!

3. helmi, 2017

Suomi 100 - Kaikki laulavat!

Suomen juhlavuotena on paljon erilaisia projekteja, esimerkiksi Kaikki laulavat! Katso linkki täältä:  http://suomifinland100.fi/project/suomi-100-kaikki-laulavat/ 

Me laulamme Aurinkorinteellä useinkin yhdessä kaikenlaista: kansanlauluja, iskelmiä ja vanhaa tanssimusiikkia, jota käy esittämässä mm. Pauli ja Jouko (kuvassa). Ja meidän asiakkaat ovat innokkaita säestäjiä rytmisoittimilla, valitettavasti en saanut liitettyä tähän videota, mutta kuva puhukoon tällä erää puolestaan.

Toisinaan laulamme myös hengellisiä lauluja ja virsiä ja nimenomaan niitä vanhoja, jo lapsuudesta tuttuja virsiä, jotka kaikki ikäihmiset osaavat. On todella suuri ilo laulaa ikäihmisten kanssa ja samalla jutella virsien kauniista runoudesta, joka on todella hienoa ja ikivanhaa. Tässä hetkessä todellakin tuntui, että aika pysähtyi, lauloimme varmasti samaan tapaan kuin 1600-luvulla tai 1800-luvulla on laulettu. Hieno ja harras tunnelma.

Olemme viritelleet yhteistyötä Veteraanitalon asukkaiden kanssa. He tulevat mielellään meidän Kulttuuriklubille ja kuljetukseen (sisäkäytävää) saamme apua "Mosselta" (en osaa ääntää hänen oikeaa nimeään) uushämeenkyröläinen nuori mies, joka opiskelee lähihoitajaksi ja on oppinut suomen kielen vuodessa!

Meidän asiakkaat ottivat Mossen hienosti vastaan ja keskustelua syntyi heti. Itse näkisin ikäihmisten ja uushämeenkyröläisten nuorten yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa suuren mahdollisuuden jatkossa enemmänkin: ikäihmiset haluavat jutella hitaasti, kiireettömästi  ja juuri siten nuoret oppivat paitsi kieltä myös suomalaista kulttuuria. Ja vanhusten kunnioittaminen näyttää olevan näissä nuorissa sisäänkirjoitettuna jo valmiiksi, sitä ei heille tarvitse erikseen opettaa.   

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu