Piano

19. helmi, 2017

Piano

Saimme Aurinkorinteelle pianon, kiitos jälleen Pilvisen Pirkolle, joka vihjaisi tästä mahdollisuudesta eli varhaiskasvatuksen käytössä olleesta soittimesta, joka oli kunnan varastossa ikään kuin odottamassa juuri meitä. Kiitos myös siirtoavusta Pihapelimanneille ja harjoittelija Mustafalle, joka oli mukana siirtotalkoissa. 

Piano on tarpeellinen monissa tilaisuuksissa, joita Aurinkorinteellä järjestämme. Itsekin pystyn soittamaan pianoa välttävästi ja lähinnä vain virsiä, koska ovat hitaita ja jääneet muistihistoriaan jo lapsuudesta. Ajattelin, että nyt kun meillä on piano, voin pyytää vaikka Nikkilän Tuulikkia joskus säestämään ja joinakin päivinä toki voin itsekin säestää virsilauluhetkessä. Kun olin lapsi, meillä kotona järjestettiin usein seuroja, varhaisin muisto virren veisuusta onkin, kun väki tuli mustissa vaatteissa ja veisattiin voimakkaasti, säestystä ei tietenkään ollut eikä ollut soittimiakaan, pianosta puhumattakaan, mutta siihen aikaan soittimia ei maaseudun hiljaisissa ja syrjäisissä olosuhteissa tarvittukaan eikä ollut edes varaa hankkia. Tämä tästä.

Tulevan viikon ohjelmassa Aurinkorinteen kulttuuriklubilla mm. Kyröskosken VPK.n vierailu tiistaina klo. 12.30 alkaen. Jatkamme tämän viikonlopun konserttitunnelmissa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Eli jos lauantain konsertti Koskilinnassa meni ohi, meillä Aurinkorinteellä pääsee tiistaina samaan tunnelmaan. Tervetuloa.

Keskiviikkona kulttuuriklubilla (klo.12.30 - 13.45) Anna-Kaisa Immonen tulee kertomaan isästään Nils Arthur Osarasta (1903-1996). Tämä tilaisuus liittyy myöskin Suomi 100-teeman alle. Tilaisuuteen - kuten kaikkiin kulttuuriklubin tilaisuuksiin päivittäin - on vapaa pääsy. Seuraa ilmoittelua täällä kotisivuilla (linkki yläpalkissa) ja Aurinkorinteen Fb-sivulla. Tervetuloa!  

Teksti ja kuva: Raija Westergård

Jaa tämä sivu