Moskovan valot

4. kesä, 2017

Moskovan valot

Mennyt viikko oli minulle varsin kiireinen, mutta Aurinkorinteellä se ei vaikuttanut tunnelmaan mitenkään: asiakkaiden suhteen kaikki asiat ja tehtävät hoidettiin kuten ennenkin, asiakaslähtöisesti ja asiakkaita kuunnellen. 

Kuntapolitiikan osalta toukokuu-kesäkuu ovat aina kiireisiä, mutta tänä vuonna vielä enemmän kiireinen, koska valtuustokausi vaihtuu. Alkuviikko meni siis kokouksissa: vanha valtuusto kokousti maanantaina viimeisen kerran ja uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 12.6. Tiistaina kokoontui Sivistyslautakunta viimeisen kerran vanhalla kokoonpanolla ja keskiviikkona oli Suomi 100-työryhmän kokous, toistaiseksi viimeinen sekin. Torstaina lähdin työmatkalle (Fimlab Laboratoriot Oy.n hallitus -jonka jäsen olen - ja mukana operatiivinen johto) Moskovaan ja palasin tänään sunnuntaina. Oheinen kuva juurikin tältä matkalta, jossa kuvassa kirkko Kremlin alueelta ja maailman suurin kirkonkello Tsaarin kello, Tsar-Kolokol, joka on 6.14 metriä korkea ja painaa 200 tonnia. Kello on valmistettu vuosina 1733 - 1735 ja on yhä paikoillaan, mutta ei enää käytössä.

Itse matkan tarkoitus ja kohde oli Skolkovo, Venäjän "Piilaakso" eli teknologiakeskus, joka oli maantieteellisestä näkökulmasta varsin laaja alue ja siellä kehitteillä erilaisia tulevaisuuden juttuja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Skolkovo 

Historialliseen Kremliin voit tutustua täällä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovan_Kreml 

Niin, Georg Otsin laulama Moskovan valot oli edesmenneen isäni (kahden sodan veteraani) mielilaulu... Nykyinen Moskova ei ole enää sitä mitä silloin ennen. Noin 11 miljoonan asukkaan metropoli ei nuku koskaan, ja sen kyllä huomasi. Mutta tämä tästä.

Muuten, joku kerran kritisoi että miksi kirjoitan omia asioitani tähän blogiin. Hän oli väärässä ja sanoinkin sen hänelle: en todellakaan kirjoita tässä (enkä missään muuallakaan) omia henkilökohtaisia asioitani. Kirjoitan yhteisistä, omaa työyhteisöäni ja kuntaa koskevista asioista, ja niitä myös kerron Aurinkorinteen asiakkaille. Minun mielestäni avoimuus päätöksenteossa on tärkeää, toki on olemassa salassa pidettävää materiaalia, mutta sitä on aika vähän. Siis kuntapolitiikka pitäisi olla vielä enemmän avointa ja läpinäkyvää, onhan kyseessä yhteinen kunta ja sen yhteinen tulevaisuus. 

Kuva ja teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu