Eilinen elää

21. maalis, 2019

Eilinen elää

Ketä tartuit viimeksi kädestä? Muistatko? Muistot tekevät sinusta sinut ja minusta minut. Ne ovat hetkiä täynnä kipua ja kauneutta. Kaikkea arvokasta. Näin Elävän arkiston uudistusta varten muutamia vuosia sitten tehty tehty tv-spotti kertoo runollisin kuvin ja sanoin muistoista, muistamisesta ja Elävän arkiston tarjonnasta. Niin, minusta ehkä on tulossa tarpeeksi pitkään elämää nähnyt, jotta katson mielenkiinnolla Elävän arkiston tuotantoa. Miksi en katsoisi, kuvat ovat muistoja, jotka tuovat mukanaan suunnattoman määrän elettyjä hetkiä.

Haluaisin tähän kohtaan kirjoittaa muutaman rivin telkkarin ohjelmapolitiikasta, mutta siitä varmaan joku vetää "herneen nenään", joten parempi olla kirjoittamatta siitä aiheesta mitään. Ja mikä minä olenkaan arvostelemaan tätä tai tuota ohjelmaa, on vaan sanottava, että makunsa kullakin ja että kaukosäätimessä on nappula, jolla telkan saa äkkiä pimeäksi tarvittaessa.

"Missä olit eilen? Missä olit kun maailma pidätti henkeään? Kun tajusit, että kaikki muuttuu? Minä haluan muistaa ne hetket. Muistan kohisevan katsomon ja leikkikaverini unelma-ammatin. Muistan surun poskillasi ja hiljaisuuden merkityksen. Muistan myös henkiin heräävän kaupungin ja matkalaukkuun pakatun odotuksen. Joskus elämä on kuin hullu vuoristorata, mutta hymyllä sadepisaratkin saa nauramaan. Kun ystävyys muuttuu rakkaudeksi, syntyy uusia muistoja. Elinen elää".

"Ei ole olemassa ylimääräistä aikaa, ei vapaa-aikaa tai joutoaikaa. Sinulla on vain elinaikaa. Anna mennä!" - Henry Rollins 

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu