Tässä tanssissa minä vien

28. marras, 2019

Tässä tanssissa minä vien

 Aurinkorinteellä kävi tällä viikolla tanssijoita eli Senioritanssijat, joka on Kyröskosken kansalaisopiston ryhmä. Tällä kerralla tanssijoita oli vain muutamia erinäisten yhteensattumien vuoksi, mutta tunnelma oli silti mukaansatempaava. Meidän asiakkaat nimittäin tempautuivat innolla mukaan, joka oli hienoa katsella. 

 Tanssiteemassa pysyäkseni, tämän päivän Hesarista luin mielenkiintoisesta esityksestä eli kyseessä on Tässä tanssissa minä vien - tanssiestys, joka menee paraikaa tänään ja huomenna Mad House Helsingin tiloissa. Esitys ei ole mikä tahansa esitys, vaan perustuu nykytaiteilija Tellervo Kalleisen ajatukseen ihmisistä, jotka ovat aina olleet muiden vietävinä. - Kaikki lähtee sanoista. Tällä kertaa Kalleinen lähti pohtimaan viemistä – kun joku vie tanssissa ja elämässä. Jokainen viejä jakaa yleisölle jotain siitä, mikä heitä on vienyt. Mukana on kokemuksia koulukiusaamisesta, vanhemman alkoholismista, autoritäärisistä opettajahahmoista, muiden ihmisten odotuksista ja neuvoista.  

Tässä tanssissa minä vien -teoksen yksi kuudesta viejästä on Ami Belhaj. Häntä on elämässä vienyt sairaus, MS-tauti. - Olen liikkunut tosi paljon ja harrastanut kaikenlaisia tansseja elämässäni. Lähimpänä sydäntä on ollut afrikkalainen tanssi. Sairastuin joitain vuosia sitten. Sen myötä on joutunut luopumaan tosi paljosta, tanssistakin.

Tellervo Kalleinen halusi luoda nimenomaan tanssi-illan, koska tanssi on sanojen ulottumattomissa. Nuorena ja arkana Kalleinen rakasti tanssilattiaa, koska siellä saattoi olla sosiaalinen ilman puhettakin. -Tanssilattian magia on minusta äärimmäisen kiinnostava. Olen ryhtynyt tekemään jopa dj-keikkoja, koska minusta on niin kiehtovaa seurata, mitä kaikkea tanssilattialla tapahtuu.

Ei, en aio kirjoittaa Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta. En ole katsonut ainuttakaan jaksoa, joten minulla ei ole siitä mielipidettä. Ja onko minun mielipiteelläni merkitystä? Todennäköisesti siitä olisi vain haittaa niille katsojille, jotka ohjelmaa seuraavat. 

Ensi viikolla Aurinkorinteellä ei tanssita, mutta tapahtuu paljon muuta mukavaa: lauletaan tietysti joululauluja, leivotaan pipareita, askarrellaan tuikkulyhtyjä, katsellaan luontokuvia ja valmistaudutaan viettämään Itsenäisyyspäivää. Postin lakon vuoksi monien kutsut Linnaan jäi tulematta, mutta vietämme ainakin aattopäivän Aurinkorinteellä juhlavasti Sibeliuksen seurassa (YLE, Elävä arkisto). 

"Älkää kiinnittäkö huomiota mitä kriitikot sanovat, kriitikoille ei ole koskaan pystytetty yhtään patsasta." - Jean Sibelius (1865 - 1957)

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu