Peikoilla on jo tarpeeksi pimeää

27. marras, 2020

Peikoilla on jo tarpeeksi pimeää

Pimeys ja hämäryys koskettavat varmasti ainakin jollain tavalla jokaista pohjoisen seudun ihmistä näinä päivinä. Vaikka marraskuun päivien nauhassa on myös valoisiakin päiviä, pääosiltaan kuitenkin kuljemme hämärästä hämärään. Kerran eräs asiakkaamme Aurinkorinteellä mainitsikin ettei tähän aikaan vuodesta oikein kannata avata säleverhoja ollenkaan. Jos niin tekee huoneesta tulee pimeämpi, johon toinen lisäsi, että " on ehdottomasti samaa mieltä ja ettei yhden pimeän päivän vuoksi kannattaisi edes nousta sängystä ylös." No, kaikilla päivillä on kuitenkin tarkoituksensa ja jokaisella hetkellä tilansa tässä ajassa, eikö vaan?

Tällä viikolla "eräänä pimeänä päivänä" vietimme Aurinkorinteellä palkintojuhlaa eli saimme valtakunnallista tunnustusta innostavasta kehittämisteosta Tekojen torilla eli Kunteko 2020 (kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma): "Ikäihmisten lounasruokailu toimivammaksi". Kiitos tunnustuksesta ja yhteistyöstä Hämeenkyrön terveyskeskuksen keittiön henkilökunnalle! Seurasimme palkintojuhlaa yhdessä verkon kautta Aurinkorinteellä kukkien, kakkukahvien ja kunniakirjan kera. Kuva ohessa.

Samaisena pimeänä päivänä saimme Hämeenkyröön toisenkin hienon palkinnon nimittäin tämän vuoden kaunokirjallisuuden Finlandiapalkinto myönnettiin pinsiöläiselle Anni Kytömäelle teoksestaan Margarita. Palkintopuheessaan Kytömäki mainitsee, että voittoisa teos on omistettu "maan ja veden hiljaisille" eli raakun ohella kaikille hiljaisille ihmisille ja että he saavat olla suojaavassa kuoressaan juuri sellaisia kuin ovat. Kuten jokihelmisimpukan kuori suojaa arvokasta sisältöä, myös ihmisen kuorta ei saa koskaan väkivalloin rikkoa.

Kirjallisuudesta vielä, että myös Aurinkorinteen arjessa kohtaamme usein kirjallisuudesta kiinnostuneita asiakkaita, ja usein luemme mm. runoja aamupäivän tuokiossa teemukin äärellä. Juurikin tähän pimeään aikaan sopii niin Aurinkorinteellä kuin meille kaikille Matti Niskalan runo Ryppyotsainen valoviuhtoja v.2008, josta alla katkelma: 

"Sinä viuhdot ja hutkit valoa, pyörität kielellä, kuvitat mielellä. Sinunko mielesi on kaiken kattava tietoisuus? Sankarin elkein haalit säkkiisi pimeyttä, jonka kumoat peikkojen luoliin. Etkö tosiaan ymmärrä? Peikoilla on jo tarpeeksi pimeää!"

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

#MUUTAHAMEENKYROON

Huom! Lue viimeisin kunnan koronatiedote täältä: www.hameenkyro.fi

Jaa tämä sivu