Silloin kun olin toinen

30. joulu, 2020

Silloin kun olin toinen

Vuosi vaihtuu seuraavaan ja edelleen koronatilanne jatkuu epävakaana, vaikka valoa (rokote) näkyy jo ns. tunnelin päässä. Aurinkorinteen osalta näyttää siltä, että ainakin 17.1. asti päiväkeskus kuntosaleineen on suljettuna. Nämä päivämäärät ovat kovin häilyviä ja muuttuvat tilanteen mukaan, mutta toistaiseksi koronatilanne näyttää tältä myös Aurinkorinteen osalta. Käy lukemassa viimeisin kunnan koronatiedote täältä: https://www.hameenkyro.fi/tietoa-hkyro/hameenkyro-info/koronavirus/

Tämä eletty vuosi 2020 on ollut todella merkillinen, mutta en lähde tässä kirjoituksessani ruotimaan vuotta tämän enempää. Medioissa koronavuotta käsitellään varmasti moneen kertaan näinä päivinä, joten eiköhän se riitä. Toki virheistä on otettava opiksi ja todennäköisesti osaamme seuraavaan pandemiaan varautua paremmin. Niin, tuskin tämä korona, eli covid-19 jää ainoaksi meidän sukupolvemme pandemiaksi. Varmasti tautimuotoja kehittyy lisää, virukset muuttavat muotoaan jne. Näin on käynyt kaikissa ihmiskuntaa ravistelleissa pandemioissa kautta historian ja näyttää käyvän edelleen lääketieteen huimista edistysaskelista huolimatta.

Mutta nyt on kiitoksen aika: sydänlämpöinen KIITOS teille kaikille, hyvät lukijani, menneestä vuodesta ja siitä, että olette viihtyneet kirjoitusteni parissa jo noin 75 000 kertaa! Olen saanut runsaasti positiivista ja innostavaa palautetta teksteistäni ja monet ovat kertoneet saaneensa paljon ajattelemisen aihetta juurikin minun kirjoitusten siivittämänä. Lämmin kiitos näistä palautteista! Juuri siinä - että osaa antaa ajattelemisen "lankoja" - onkin kaiken kirjoittamisen ydin ja perimmäinen idea. Tuskin kukaan oikeasti haluaa kirjoittaa vain itselleen, kaikki tekstit haluavat tulla aina luetuksi, ennemmin tai myöhemmin.

On vielä sanottava, että kirjoittaessani olen joku toinen, en se sama ihminen, jonka tapaatte kasvotusten missä tahansa arjessa. Samaa sanovat monet muut kirjoittajat ja juuri siksi kirjoittaminen onkin kiehtovaa: voi olla hetken eri persoonassa ja joku muu, niin oudolta kuin se saattaa äkkiseltään kuulostaa. Ja ehkäpä lukijakin on ainakin hetken toinen?  Tästä universaalista kohtaamisesta kirjoittaa kirjailija Leena Krohn teoksessaan Tainaron v.1985: "Täällä voit törmätä tuntemattomaan, ja hän tulee luoksesi kuin vanha tuttava ja alkaa muistella jotain taannoista hupaisaa sattumaa, jonka muka olette yhdessä kokeneet. Kun kysyt: - Milloin? hän nauraa ja vastaa: - Silloin kun olin toinen."

Kiitän siis kaikkia lukijoitani menneestä vuodesta ja toivotan onnellista uutta vuotta 2021!

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

raija.westergård@hameenkyro.fi

#MUUTAHAMEENKYROON

Jaa tämä sivu