Kesäöiden valossa

21. kesä, 2021

Kesäöiden valossa

Nämä kesäyöt ovat suomalaisen luonnon parasta ja kauneinta aikaa. Juuri näinä aikoina on ihmisen onni ja omituisuus, ettei tarvitse pitkiä yöunia: miksi nukkua kun voi olla valveilla juuri nyt, kun kesäyön taika on parhaimmillaan? 

No, minä en nuku juuri enempää myöskään pimeänä vuodenaikana, enkä ole nukkunut koskaan. Jollekin se voisi olla kärsimys, mutta minulle vähäunisuus on ollut aina  mahdollisuus, koska voin esimerkiksi kirjoittaa heti aamuvarhaisella - jolloin myös kirjoitan (ainakin omasta mielestäni) parhaimmat tekstini. 

Historia tuntee useitakin vähäunisia, kuten esimerkiksi ranskalainen sotilas, sotapäällikkö ja poliitikko Napoleon Bonaparte (1769-1821), jonka kerrotaan nukkuneen noin 4 tuntia yössä. Hän voitti sotajoukkoineen suuria historian lehdille päätyneitä taisteluita mm. Austerlitzissä ja Tilsitissä, mutta Waterloon  vuonna 1815 hän hävisi. Napoleonin elämä oli varsin mielenkiintoinen monella tavalla, mutta juuri nyt en halua viipyä sotahistoriassa tämän enempää. 

Kuntavaalit olivat ja menivät ja omalta kohdaltani varsin hyvin. Sain 94 ääntä, eniten omassa ryhmässäni ja olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Elokuussa siis aloitan neljännen valtuustokauteni Hämeenkyrön kunnanvaltuustossa ja teen sen hyvillä mielin: olen oikealla tiellä ja matka jatkuu! Tosin vielä ei ole selvinnyt, mille paikalle poliittisessa hallinnossa tulen asettumaan, mutta toivottavasti valinta tulee olemaan rehti ja oikeudenmukainen.

Haluan siis nyt kiittää tätäkin kautta kaikkia äänestäjiäni: Lämmin ja nöyrä kiitokseni luottamuksesta! Matka siis jatkuu ja karavaani kulkee!

Raija Westergård

Jaa tämä sivu