Matkailu avartaa

20. loka, 2021

Matkailu avartaa

Matkalla - lyhyelläkin - näkee ja kokee todellakin kaikenlaista. En tosin ole matkustellut lähes kolmeen vuoteen muualla kuin Sastamalassa, siis Kiikoisissa. Todella harvoin käyn enää Tampereella, en ainakaan omalla autolla enkä varsinkaan keskustaan halua lähteä, koska siellä pelkkä pysäköiminenkin on vaikeaa (ja kallista) ajamisesta puhumattakaan.

Eräs Kyröskoskella asuva tuttava kerran ihmetteli, että "asutpa sinäkin korvessa". Eipä hän tullut ajatelleeksi, että "korpiseudulta" pääsekin julkisilla todella hyvin, eikä tarvitse ajaa kuin noin 5 km.n päähän Nokian Linnavuoreen, josta jo pääsee Nyssen kyytiin. Junallakin pääsee mukavasti 20 minuutissa Tampereen keskustaan, jos ajaa Nokialle ja Porin junalle. Elättelen toivoa, että vielä joskus junat pysähtyisi Siuron asemalle, koska Karkussa juna jo pysähtyy, niin miksi ei Siurossa?

Niin, näin tuollaisen kyltin (kuva ohessa) joskus tien poskessa, en muista kylläkään missä se oli. Rauman seudulla ainakin näitä näkee aika paljon ja on minusta hauskoja, koska on käytetty omaa murretta. Millainen vastaava sopisi Hämeenkyröön? Vai sopisiko ollenkaan? Enkä tarkoita pelkästään murretta.

Vielä pari sanaa koronasta. On näköjään valmistauduttava kolmanteen rokotukseen. Sain viimeisimmän rokotteen huhtikuun puolivälissä eli yli puoli vuotta sitten. Ja näyttää siltä, että tuskin sekään riittää, koska korona on nähtävästi tullut ihmiskuntaan jäädäkseen. Täytyy vaan oppia elämään ns. korona-arkea jatkossakin. Muistettava suojautuminen ja käsidesi, ei kai tässä muukaan auta.

Rokotusvastaisia ihmisiä keskuudessamme tosin kyllä ihmettelen, mutta tietystikään se asia ei minulle kuulu muuten, paitsi veronmaksajana. Koska niinhän se on, että me veronmaksajat maksamme myöskin rokottamattomien mahdollisen tehohoidon. Joku taisi mainitakin, että jos todella on niin, ettei joku halua ottaa ilmaista rokotusta, niin pitäisikö hänen siinä tapauksessa  allekirjoittaa sopimus, että suostuu maksamaan itse sairaustuttuaan ja myös mahdollisen tehohoidon kustannukset? 

No niin, tänään syksy maalaa maisemaa tuulella ja sateella toisin kuin eilen, jolloin aurinko paistoi vielä täydeltä terältä. Lunta odotellessa! Eikä mielellään kovin suuria määriä kerralla, kiitos!

Raija Westergård

Jaa tämä sivu