Vanhoja sarjakuvalehtiä nyt myynnissä, 1950 - 1970-luku.

Myyn lapsuudenkodistani löytyneitä vanhoja sarjakuvalehtiä, jotka ovat itselleni tarpeettomia, mutta ovat varmasti keräilijöille "aarteita". Eniten on Tex Willer-liuskamallisia lehtiä, mutta muitakin löytyy. Hinta ohessa viitteellinen ja määräytyy tietysti tuotteen kunnon ja vuosikerran/numeron mukaan.

Jos olet kiinnostunut, laita sähköpostia allaolevaan osoitteeseen. Etsin sinulle haluamasi lehden/lehdet ja lähetän kirjekuoressa asianmukaisesti pakattuna. Maksu verkkopankkiin, jonka tilinumeron ilmoitan asiakas kerrallaan. Tilauksen hinta sisältää aina alvin ja postimaksun. 

westergardraija@gmail.com

Tex Willer

Hinta: 10,00 EUR
Tex Willer on kuolematon lännen legenda, joka on ratsastanut seikkailusta toiseen jo 50-luvulta asti ja jakanut konnille kovaa Lännen lakia luodeilla ja luuvitosella! Italiassa luotuja Villin Lännen sarjakuvan sankareita edustaa myös Tex Willer, jonka synnytti Giovanni Luigi Bonelli (teksti) yhdessä taiteilija Aurelio Galleppinin (kuvat) kanssa. Alkuperäinen piirtäjä Aurelio Galleppini piirsi aluksi Texille kasvot näyttelijä Cary Cooperin mukaan, mutta otti myöhemmin kasvot peilistä eli itseltään. Tämä parivaljakko, Bonelli ja Galleppini, työskenteli alkuvuosina käytännössä lähes yksin. Aurelio Galleppini, joka tuli Galep-nimellä kaikille Texin lukijoille tutuksi ympäri Eurooppaa, kuoli v. 1994. Muita tunnettuja piirtäjiä myöhemmin ovat olleet Giovanni Ticci ja Guglielmo Letteri. Lehden kansikuvat on puolestaan piirtänyt Claudio Villa vuodesta 1994 lähtien. Nykyisin Texin pääasiallinen tekstittäjä on Claudio Nizzi. Sarjakuvan tekstittäjinä ja kuvittajina on vuosikymmenten myötä työskennellyt lukuisa joukko alan taiteilijoita. Suomessa julkaistuja Tex Willereitä on piirtänyt yhteensä parikymmentä sarjakuvataiteilijaa.

Villi Länsi

Hinta: 10,00 EUR
Villi länsi -lehti aloitti ilmestymisensä vuonna 1954. Lehden edeltäjä oli Gordon Jim. Lehti olikin varsin pitkäikäinen. Se lakkautettiin vasta vuonna 1965. Vuodesta 1954 vuoteen 1965 sitä ilmestyi 26 numeroa vuodessa. Vielä myöhemmin sitä ilmestyi kahtena vuotena 10 numeroa.

Pecos Bill

Hinta: 10,00 EUR
Pecos Bill on legendaarinen cowboy monissa yhdysvaltalaisissa kansantaruissa. Nämä tarut kirjasi vuonna 1923 Edward O'Reilly kirjassaan Saga of Pecos Bill. Tarinan mukaan Pecos Bill syntyi Texasissa 1830-luvulla. Hän joutui eroon vanhemmistaan pienenä lapsena, kun hän putosi vaunuista lähellä Pecos-jokea. Preeriasudet ottivat Pecos Billin kasvatikseen, ja hän oppi heidän seurassaan puhumaan eläinten kieltä. Palatessaan ihmisten ilmoille Pecos Bill keksi lasson, kesytti pyörremyrskyn ja ratsasti sillä, käytti kalkkarokäärmettä ruoskana, juotti ranchinsa Rio Granden vedellä ja teki useita muita samantapaisia urotekoja. Hänen hevosensa nimi on Myrskytuuli ja vaimokseen hän otti Sue Nopsajalan. Pecos Bill on ollut sarjakuvan ja piirroselokuvan aiheena. Lähde: Wikipedia.